9,3
507 beoordelingen
Terug naar overzicht
01-Toyota-GR-Yaris-maakt-werelddebuut-op-Tokyo-Auto-Salon-1140.jpg

Deze Yaris wil je hebben

GR Yaris is born in WRC

Dat Toyota sportiever is dan ooit, is je vast niet ontgaan. Na de Toyota GR Supra is het nu de beurt aan de Toyota GR Yaris. Zet je schrap want deze GR Yaris is geïnspireerd op de Yaris WRC die in 2018 het wereldkampioenschap rally won!

Extra power

De Toyota GR Yaris komt rechtstreeks bij Toyota GAZOO Racing vandaan, de racedivisie van Toyota die met veel succes meedoet aan het World Rally Championship (WRC). De GR Yaris is gebaseerd op de nieuwe Toyota Yaris die in de zomer van 2020 naar Nederland komt. De nieuwe Toyota Yaris biedt veel rijplezier en is daarom een geweldige basis voor de GR Yaris. Reken op extra power en rijeigenschappen waarbij de ware autoliefhebber zijn vingers aflikt!

02-Toyota-GR-Yaris-maakt-werelddebuut-op-Tokyo-Auto-Salon.jpg
Master Driver

In de video zie je Master Driver ‘Morizo’ achter het stuur van de GR Yaris tijdens zijn laatste testfade. ‘Morizo’ is niemand minder dan Akio Toyoda. En dat is de hoogste CEO van Toyota Motor Corporation. Akio Toyoda heeft een passie voor auto’s en is bovendien een uiterst ervaren autocoureur. Hij weet het beste uit de GR Yaris naar boven te halen. Pas toen Akio Toyoda zei dat de GR Yaris sportief genoeg is, werden de testfases afgesloten.

Werelddebuut

De Toyota GR Yaris maakt zijn werelddebuut op 10 januari 2020 op de Tokyo Auto Salon. Wanneer de snelle Yaris – want dat is-ie beslist – naar Nederland komt, is nog niet bekend. En ook de precieze specificaties maken we later bekend. Maar geloof ons als we zeggen dat je zeker op deze Yaris wil wachten. Wordt vervolgd …

Meer over de nieuwe Yaris Inschrijven Toyota nieuwsbrief