9,3
507 beoordelingen
Terug naar overzicht
De-nieuwe-Toyota-Yaris-1140.jpg

Autopers over de nieuwe Yaris:

"Een ijzersterke combinatie in het B-segment"

De nieuwe Toyota Yaris geeft heel veel rijplezier. Verder is-ie zuinig (vooral de Yaris Hybrid springt superzuinig met brandstof om) en ziet-ie er geweldig uit. Dat zeggen wij van Toyota. Maar ook de vaderlandse autopers loopt met de nieuwe Toyota Yaris weg. Lees maar verder.

Veel natuurlijker zithouding

Volgens AutoWeek ziet de nieuwe Toyota Yaris er geweldig uit: “Strakke lijnen en de two tone-lak zetten het model mijlenver van zijn voorgangers. Daarbij is de koets een stuk lager, breder en, jawel, korter dan zijn voorganger. Slechts 5 mm, maar waar zie je dat nog? De wielbasis en spoorbreedte werden allebei groter, wat helpt bij de rijeigenschappen. Het interieur is eveneens flink vooruitgegaan, waarbij de zithouding de belangrijkste wijziging is. De stoel kan lager en het stuur verder naar je toe waarmee een veel natuurlijker zithouding wordt gecreëerd.”

De-nieuwe-Toyota-Yaris-555-zithouding.jpg
De-nieuwe-Toyota-Yaris-555-lichtvoetiger.jpg
Lichtvoetiger en dynamischer dan ooit

“Zo hip was hij nog nooit”, staat er met grote zwarte letters boven het testverslag van De Telegraaf. Jawel, het dagblad bedoelt hiermee de nieuwe Toyota Yaris. “De B-segmenter van Toyota is namelijk fris, stoer en speels”, aldus de autojournalist in kwestie. De grootste vooruitgang is echter het nieuwe TNGA-platform, valt er te lezen. “Hij voelt veel stijver aan en reageert snel op de stuurinput, waardoor-ie lichtvoetiger en dynamischer is dan ooit.”

De-nieuwe-Toyota-Yaris-1140-combinatie.jpg
Een ijzersterke combinatie

“De Yaris heeft bijna al z’n goede kwaliteiten behouden, maar is in één klap veel vlotter, dynamischer en spannender geworden”, concludeert Autovisie nadat het uitgebreid met de nieuwe Toyota Yaris gereden heeft. “Een ijzersterke combinatie in het B-segment”, aldus het magazine. Deze lovende woorden heeft de nieuwe Yaris ook te danken aan zijn verbeterde hybridetechnologie, vindt Autovisie. “De auto is krachtiger in lage toeren en voelt een stuk vlotter aan dan z’n voorganger. Toyota’s jarenlange ervaring met hybridetechniek betaalt zich uit, want bij normaal gebruik is het een heerlijk vloeiende en rustgevende aandrijflijn.”

Primeur

Auto Review is enthousiast over de veiligheid. “Nu de Yaris er lekker uitziet, wil je dat design niet verpesten met butsen en krassen. Een primeur voorin is de toepassing van een airbag tussen de bestuurder en de passagier. Die moet in een geval van aanrijding voorkomen dat beide inzittenden hardhandig met elkaar in aanraking komen. Verder is de Yaris standaard uitgerust met adaptieve cruisecontrol, Lane Trace Assist (houdt de auto in zijn rijbaan), Energency Steering Assist (helpt bij het uitwijken) en een elektronische waakhond die bij het afslaan uitkijkt voor opkomend verkeer en overstekende voetgangers en fietsers.”

De-nieuwe-Toyota-Yaris-555-primeur.jpg
De-nieuwe-Toyota-Yaris-555-vakantie.jpg
Kans maken op een ludieke vakantie in eigen land

Na alle positieve geluiden van de Nederlandse autopers nieuwsgierig geworden naar hoe de nieuwe Toyota Yaris rijdt? Je bent van harte welkom bij de Toyota dealer om een proefrit te maken. Hier houden we uiteraard rekening met de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus zodat je veilig kunt ervaren hoe goed de nieuwe Yaris rijdt.

Meer info over de Yaris Plan een proefrit Inschrijven Toyota nieuwsbrief